Opis stanowiska
- Nadzór nad funkcjonowaniem systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności (m.in. IFS)
- Utrzymanie i rozwój systemu zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa i wymaganiami klientów
- Koordynacja działań związanych z zapewnieniem jakości i bezpieczeństwa produktów na wszystkich etapach produkcji, w tym nadzór nad procesem kontroli jakości
- Współpraca z innymi działami w zakresie ciągłego doskonalenia procesów jakościowych
- Prowadzenie i nadzorowanie audytów wewnętrznych oraz udział w audytach zewnętrznych i klientowskich
- Zarządzanie dokumentacją jakościową oraz inicjowanie działań korygujących i zapobiegawczych
- Współpraca z opiekunami jakościowymi klientów – udział w spotkaniach, audytach i wdrażaniu wymagań jakościowych
- Wdrażanie wymagań jakościowych i bezpieczeństwa żywności w nowych projektach, w tym na etapie prób technologicznych i uruchamiania produkcji
- Nadzór nad procesem reklamacji i działań korygujących
- Monitorowanie wskaźników jakościowych i bezpieczeństwa żywności oraz raportowanie wyników do zarządu
- Szkolenie, motywowanie i rozwój podległego zespołu
Zobacz pozostałe stanowiska